nieuwsberichten

Inzameling herenkleding voor de Kledingbank

DORDRECHT - De Kledingbank in Dordrecht komt structureel herenkleding tekort. Daarom begint een inzamelingsactie onder het motto: ,,Doneer ook herenkleding". Marinka Put, medewerkster van de winkel Adam Brandstore (Bagijnhof 1) nam het initiatief in overleg met de Kledingbank. Vanaf vrijdag 13 november staat er een speciale container van de Kledingbank in haar winkel. Zo kan er toch kleding ingeleverd worden als de Kledingbank gesloten is.
Lees meer

Marinka werd gestimuleerd om te kijken naar wat er nog wel kan worden gedaan in deze coronatijd door een campagne van de hulpactie Licht voor Dordt.  “Ik las de oproep om op internet berichten te plaatsen met de hashtag #kannogwel. Toen bedacht ik dat wij wel een paar spijkerbroeken zouden kunnen doneren”, aldus de medewerkster. Ze nam contact op met de Kledingbank en kwam erachter dat er veel te  weinig herenkleding gedoneerd wordt. Daar wil Marinka graag verandering in brengen. De eigenares van Adam Brandstore, Astrid Duetz, was snel enthousiast. Samen met de Kledingbank start de winkel nu de actie ‘doneer ook herenkleding’.  

De Kledingbank zorgt voor een eigen container bij Adam Brandstore. Tijdens de winkeltijden kan iedereen dus dagelijks langs komen om kleding te doneren. Bij een volle container wordt deze opgehaald door de Kledingbank. Op die manier hoopt de Kledingbank meer herenkleding binnen te krijgen. Neli de Haan van stichting Kledingbank Dordrecht is erg blij met het initiatief “Nu de Kledingbank door corona zelf tijdelijk geen kleding kan aannemen, is deze oplossing extra welkom.”

Tineke Geertsma van de hulplijn Licht voor Dordt hoopt dat de actie van Marinka ook anderen inspireert: “Mooi om te zien hoe zij #kannogwel letterlijk neemt en alle mogelijkheden aangrijpt om dit te verwezenlijken. Vanuit Licht voor Dordt helpen we daar graag aan mee.“

Herenkleding voor de Kledingbank is op alle dagen van de week in te leveren bij Adam Brandstore op de Bagijnhof 1 in Dordrecht. Klik hier voor de openingstijden. De actie loopt tot 15 januari 2021.

credit graphics: vecteezy.com

Deel dit bericht