nieuwsberichten

Licht voor Dordt start campagne #kannogwel

Het coronahulp initiatief Licht voor Dordt start deze week een online campagne met de hashtag #kannogwel. Het is de bedoeling dat mensen de hashtag gebruiken op social media om activiteiten te delen die nog wel mogelijk zijn tijdens de gedeeltelijke lockdown en op die manier anderen te inspireren.
Lees meer

Wiebe van Horssen van het regieteam Licht voor Dordt geeft aan: “Door de lockdown maatregelen overheerst al snel wat er niet meer kan: geen horeca, geen sportwedstrijden, geen familiefeestjes, niet met z’n allen naar de kerk. Dat maakt mensen moedeloos. Met de hashtag #kannogwel willen we mensen uitnodigen om die dingen te delen die nog wel kunnen: een ochtendwandeling, een taart bakken voor iemand, meezingen met een online uitzending.”

Licht voor Dordt hoopt op die manier mensen op nieuwe ideeën te brengen. “Er zijn nog heel veel dingen waar je van kunt genieten in deze tijd en manieren om van betekenis te zijn voor een ander”, vervolgt van Horssen, “door dit zichtbaar te maken hopen we mensen te bemoedigen: houd moed, heb lief, met elkaar komen we er doorheen.”

En als mensen vastlopen in wat zij zelf niet meer kunnen, staan er medestadsgenoten klaar om een helpende hand te bieden. Want ook voor praktische hulp kunnen mensen bij Licht voor Dordt terecht. Aanmelden bij de hulplijn kan via de website https://lichtvoordordt.nl of telefonisch op 078-2049 315 (ma-do van 9u tot 12u).

Deel dit bericht