nieuwsberichten

Maaltijd aan Huis start met 1.000 maaltijden voor kwetsbare Dordtenaren

9 april 2020

DORDRECHT – Om  kwetsbare Dordtenaren te ondersteunen hebben Restaurant Post en Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Dordrecht de handen ineengeslagen en schotelen onder de vlag van Licht voor Dordt 10 weken lang 1.000 warme, gezonde maaltijden aan hen voor. Zij leveren onder de noemer ‘Maaltijd aan Huis’ drie gratis maaltijden per week en steken zo de Dordtenaren een warm hart onder de riem. De vers ingevroren maaltijden worden door vrijwilligers één keer per week aan huis bezorgd om de contactmomenten te beperken.

In de keuken van PCZ Dordrecht – speciaal hiervoor beschikbaar gesteld – kookt het team van Alex Verburg van Restaurant Post samen met kok Martijn de Korte lekkere en verantwoorde maaltijden. Maaltijd aan huis is geen concurrentie voor de Dordtse horeca. ‘Er wordt niet aan de maaltijden verdiend en na de Corona-periode wordt deze dienst weer opgeheven’, aldus Verburg. Ook met Halal, natriumarm en vegetarisch wordt rekening gehouden door zijn staf. Alex Verburg vervolgt; “We kunnen deze tijd niet onze normale werkzaamheden voortzetten, maar stilzitten vinden we geen optie, dus zetten we ons graag in voor het goede doel”.

‘We hebben de Dordtenaren die in aanmerking komen voor ‘Maaltijd aan Huis’ goed in het vizier. Er wordt zorgvuldig gekeken of zij in aanmerking komen voor onze gratis maaltijden’, aldus Mariska Wagner en Jan-Dirk Costeris van Stichting MBO Dordrecht.

‘Dinsdag 14 april aanstaande delen we de maaltijden ook uit via de voedselbank’, benadrukt Costeris.

Ook de zorg voor de dak- en thuislozen is groot. Normaal gesproken kunnen zij voor koffie of een maaltijd terecht bij organisaties als het Diakonaal Aandachtscentrum en Inloophuis De Hoop. Beide zijn als gevolg van de coronamaatregelen gesloten. Sinds vorige week verzorgt Licht voor Dordt op dinsdag en zaterdag een broodmaaltijd met toiletartikelen op de kop van de Spuiboulevard, laat Tineke Geertsma van Licht voor Dordt weten. ‘Maar dat is natuurlijk niet voldoende. De uitgifte van drie maaltijden per week is dan ook een hele waardevolle aanvulling’. 

Inwoners die ook denken voor een gratis maaltijd in aanmerking te komen, of andere hulpvragen hebben, kunnen contact opnemen via de website LichtvoorDordt.nl/maaltijdaanhuis of het telefoonnummer 078-2049 315 (bereikbaar van ma-vrij tussen 08.30 – 17.00 uur)

Deel dit bericht