nieuwsberichten

Kerstviering online

DORDRECHT – Tienduizenden Dordtenaren kunnen tijdens de komende dagen door de corona maatregelen voor het eerst niet samen naar de kerk om kerst te vieren. Het Platform Dordtse Kerken en Missie Dordt willen mensen daarom juist nu wijzen op de mogelijkheden om via internet online kerst te vieren op 24 december (kerstavond) en 25 december (eerste kerstdag). Minstens zeventien kerken hebben laten weten on line direct live kerstdiensten uit te zenden. De diensten kunnen ook op een later tijdstip nog worden bekeken.

>> Lees meer

Start Licht voor Elkaar

DORDRECHT – Het coronahulp initiatief Licht voor Dordt roept Dordtenaren op om in de weken voor kerst hun voorraam of tuin te versieren met een kerstthema om zo licht te zijn voor elkaar. De organisatie ziet het als een mooi alternatief om juist nu, tijdens de donkere dagen voor kerst, licht te laten schijnen in de Dordtse wijken.

>> Lees meer

Inzameling herenkleding voor de Kledingbank

DORDRECHT – De Kledingbank in Dordrecht komt structureel herenkleding tekort. Daarom begint een inzamelingsactie onder het motto: ,,Doneer ook herenkleding”. Marinka Put, medewerkster van de winkel Adam Brandstore (Bagijnhof 1) nam het initiatief in overleg met de Kledingbank. Vanaf vrijdag 13 november staat er een speciale container van de Kledingbank in haar winkel. Zo kan er toch kleding ingeleverd worden als de Kledingbank gesloten is.

>> Lees meer

Licht voor Dordt start campagne #kannogwel

Het coronahulp initiatief Licht voor Dordt start deze week een online campagne met de hashtag #kannogwel. Het is de bedoeling dat mensen de hashtag gebruiken op social media om activiteiten te delen die nog wel mogelijk zijn tijdens de gedeeltelijke lockdown en op die manier anderen te inspireren.

>> Lees meer
vrijwilligers van Licht voor Dordt pakken de gratis mondkapjes in

Gratis mondkapjes voor minima

Vanaf deze week worden gratis mondkapjes voor minima verspreidt. Dit gebeurt vanaf verschillende plekken in de wijken. Medewerkers en vrijwilligers brengen de mondkapjes zoveel mogelijk aan huis.

>> Lees meer

Doorstart Licht voor Dordt

DORDRECHT – Het corona hulpinitiatief Licht voor Dordt gaat na een aantal rustige maanden weer opschalen. ,,Gezien de opmars van de besmetting en de groeiende nood is het hard nodig dat Licht voor Dordt de komende weken en maanden weer maximaal inzetbaar wordt”, aldus woordvoerder Hans Berrevoets van het brede samenwerkingsverband.

>> Lees meer